O nouă viaţă în proiectul Mame pentru viaţă. Viaţă pentu mame

Mariana era o tânără gravidă, care participă cu mult drag la atelierele organizate în cadrul proiectului Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame.

Tânăra nu a avut o viaţă uşoara. Primul copil l-a avut la o vârsta frageda, iar al doilea  a venit şi el la fel.  A trăit mulţi ani în sărăcie, fiind în grija unei  bunici în vârstă.

“Nici la prima, nici la a doua sarcină nu am ştiut ce se întâmplă cu mine. De exemplu la a doua sarcină nu mi am dat seama decât târziu ca sunt însărcinată, sincer avem şase luni când am simţit că mişcă ceva în mine. Apoi am participat la întânirile organizate de World Vision şi am învăţat multe lucruri utile pentru o femeie. Am înţeles mai uşor , pentru ca au fost prezentate pe înţelesul tuturor. Eu nu ştiu să scriu şi să citesc şi nu a avut cine sa ma înveţe  “ a declarat tânăra.

 

Mariana nu a fost niciodată la şcoala, pentru ca nu a avut cine să o trimită. Provine dintr-o familie sărăca, nu şi-a cunoscut tătăl, iar mama nu a susţinut-o. A trimis-o la munca sau să aibă grijă de ceilalţi şase fraţi.

Deşi viaţa ei nu a fost una uşoară, Mariana luptă totuşi să supravieţuiască. In prezent nu are o casa unde să  locuiască. Trăieşte cu soţul şi fetiţa nou nascută, într-o cameră fără sobă, dată de o cumnată din partea soţului.

“Nu o să renunţ niciodată la copilul meu. O să mă chinui să ii ofer tot ce pot, o să o trimit la şcoală, pentru că  este  foarte important să înveţe carte”.

Prin proiectul Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame World Vision România, pe lângă atelierele la care a participat, a fost susţinută  să meargă  la un medic specialist ginecolog, înscrisă la un medic de familie, I s-a făcut toate analizele necesare unei gravide şi ecografie, a fost susţinută la naştere şi a primit pachet cu haine , , batista bebelusului, patut , lenjerie, pampers pentru bebelus, pachet alimentar, paturi pentru casă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*