Ce facem

Astăzi, în România secolului 21, mamele şi copiii încă mai mor la naştere. Statisticile europene arată că înregistrăm cele mai ridicate rate ale mortalităţii materne şi infantile de pe continent.„Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame” este proiectul prin care Fundaţia World Vision România şi compania MSD prin grantul „ Merck for Mothers” vor să schimbe acest tablou sumbru.
P l e d ă m  p e n t r u  re s p e c t a re a drepturilor şi accesului gravidelor şi al copiilor la servicii medicale
competente, complete, gratuite şi necondiţionate.
           

             Nicio mamă nu trebuie să mai moară dând viaţă! Si pentru a atinge acest vis pe care vrem să îl transformăm în realitate desfăşurăm activităţi pe mai multe paliere cu toţi cei care într-un fel sau altul pot sprijini femeile însărcinate vulnerabile. Pentru că ”mama este  începutul tuturor începuturilor”,cum spunea Grigore Vieru.

Cum ne propunem sa atingem obiectivul?

 

 •  Prin informări, sesiuni de educaţie şi consiliere vom fi alături de 15.000 de femei vulnerabile de vârstă fertilă,  astfel încât să îşi cunoască şi să-şi exercite drepturile legale de asistenţă medicală prenatală și sănătate reproductivă şi să fie tratate cu respect pentru puterea lor  de a procrea.
 •  photo-11 img_0227 photo-6 photo-9 photo-10
 •  Vom educa tinerii pentru a cunoaşte aspectele legate de schimbările survenite în adolescenţă şi adoptarea unui comportament sănătos şi responsabil în relaţiile sexuale pentru prevenirea sarcinilor nedorite şi avorturilor la minore.
 •  30 de comunităţi rurale dintre cele mai sărace din judeţele Dolj, Vaslui şi Vâlcea vor fi ajutate să informeze femeile de vârstă fertilă şi să faciliteze accesul acestora la servicii medicale iar acest deziderat se va realiza prin
  formarea celor 64 de educatori comunitari voluntari, selectaţi din rândurile liderilor informali locali._dsc0858 _dsc0834 _dsc0789 _dsc0785 dsc_0298
 • Peste 230 de furnizori de servicii medicale din rural vor fi sprijiniţi să se perfecţioneze prin cursuri online, astfel încât să gestioneze mai bine sarcinile normale şi cu risc, să ofere servicii de consiliere şi planificare
  familială şi să înţeleagă mai bine care sunt nevoile femeilor din mediile vulnerabile. Astfel vor putea să ofere servicii medicale de mai bună calitate.
 • _dsc0246 _dsc0229 _dsc0249 _dsc0194 _dsc0785
 • Pentru ca drepturile gravidelor la serviciile medicale pre şi post natale să fie respectate şi acordate necondiţionat, suntem în legatură prin parteneriate cu autorităţile locale şi centrale implicate în sănătatea femeii.

 

insert-valcea-1img_3460  _dsc0858  _dsc0870  _dsc0720 dsc_0447 img_3472 img_3460 _dsc0719 dsc_0270